Fitkids is een fitness- en oefenprogramma voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van een fysiotherapeut. In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan. In Fitkids ontdekken de kinderen dat bewegen leuk en goed voor je is. Voor ieder kind worden er individuele doelen gesteld, waarbij er gewerkt wordt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie. Het uiteindelijke doel is de doorstroom naar een sportclub. Fitkids wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Hiervoor is een verwijzing van een huisarts, kinderarts of specialist nodig.

Kinderfysio Noord heeft een directe samenwerking met Fitkids locatie Hoogezand. De kinderfysiotherapeut doet de intake en testen, vervolgens wordt er bepaald of er een indicatie is voor Fitkids. De Fitkids lessen worden verzorgd door 'van Kasteel fysiotherapie'. Er is om de 3 a 4 maanden een evaluatie bij de kinderfysiotherapeut om de voortgang en doelen te bespreken.

Aanmelden kan door het aanmeldformulier op de 'home' pagina in te vullen. Daarna wordt u gebeld om een afspraak te maken voor de intake met de kinderfysiotherapeut.