Kinderfysiotherapie Noord - Groningen

Vanaf de kleuterklas gaat een kind veel nieuwe vaardigheden leren zoals knippen, schrijven, veters strikken, hinkelen en zwemmen.

Sommige kinderen hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid te leren. Dit kan leiden tot een achterstand in de motorische ontwikkeling.

De kinderfysiotherapeut kan dit beoordelen en zo nodig een behandeltraject starten om de motorische ontwikkeling te stimuleren.

kinderfysiotherapie-basisschool-schrijven-schrijfproblemen-fijne-motoriek-kinderfysiotherapeut.jpg

Problemen

Onderzoek

Tijdens het eerste bezoek zal de kinderfysiotherapeut vragen waar het kind goed in is en wat hij of zij moeilijk vindt om te doen. 

Afhankelijk van de leeftijd van het kind en de hulpvraag zal de kinderfysiotherapeut het spelen of bewegen observeren en een onderzoek doen.

Bij het volgende bezoek wordt er een motorische test afgenomen en waar nodig nog andere testen voor bijvoorbeeld het uithoudingsvermogen, spierkracht of een schrijftest.

Behandeling

Kinderen leren spelenderwijs. 

De kinderfysiotherapeut kent verschillende methodes om bepaalde vaardigheden aan te leren. Ook kan de kinderfysiotherapeut ouders tips geven over bewegen.

De duur van een behandeltraject is erg afhankelijk van de hulpvraag, maar duurt meestal rond de 4 maanden.

Meer informatie

Locatie:
De behandeling van basisschoolkinderen vindt plaats in Groningen, Hoogezand en Haren. Behandeling van schoolvaardigheden op school is ook mogelijk, we hebben met verschillende scholen een overeenkomst.

Aanmelden:

Aanmelden voor alle locaties kan telefonisch 050-2800088 of via het aanmeldformulier.

Indien gewenst kan de eerste afspraak binnen 3 dagen gepland worden. Een verwijzing voor behandeling in de praktijk is niet noodzakelijk, voor behandeling van schoolvaardigheden op school is wel een verwijzing van een arts nodig.

Kosten:
Voor de behandeling worden geen kosten bij u in rekening gebracht. De kinderfysiotherapie wordt volledig vergoed door de zorgverzekering (basisverzekering). Er is geen sprake van kosten vanuit het 'eigen risico'.

Inhoudelijk:
schrijvenNL.nl

Samenwerking:
Leerkrachten, revalidatiearts.

Vragen:
Voor vragen kunt u bellen (050-2800088) of mailen info@kinderfysionoord.nl

Kinderfysiotherapie Noord - Groningen
Kinderfysiotherapie Noord - Groningen