SOLK

Voor kinderen met chronische (langdurige) klachten die onvoldoende verklaard kunnen worden op basis van objectiveerbare bevindingen en kennis van fysiologische herstelprocessen.
Het SOLK team is er voor kinderen met chronische (langdurige) klachten op het gebied van (Pijn in het bewegingsapparaat, hoofdpijn, moeheid, buikpijn)

Werkwijze

Het SOLK team bestaat uit een kinderfysiotherapeut en een kinderpsycholoog. Tijdens de eerste afspraak zijn deze beide aanwezig en worden de klachten besproken. Samen met de ouders en het kind wordt vervolgens een plan gemaakt.
De kinderfysiotherapeut wordt verzorgd door Kinderfysiotherapie Meurs. De kinderpsycholoog wordt verzorgd door Accare (Groningen en Hoogezand) of Yorneo (Emmen).

Wanneer naar het SOLK team?

SOLK staat voor Somatisch Onvoldoende verklaarde Klachten. Het SOLK team is er voor kinderen met chronische (langdurige) klachten op het gebied van:

  • Pijn in het bewegingsapparaat
  • Hoofdpijn
  • Moeheid
  • Buikpijn

Vergoeding zorgverzekering

De kinderfysiotherapeut van het SOLK team wordt vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen risico. De kinderpsycholoog wordt volledig vergoed door de gemeente.

Locaties

Het SOLK spreekuur vindt plaats op het volgende adressen:
Groningen: Heratemaheerd 8, 9737MT Groningen (Beijum)
Hoogezand: Hora Siccamastraat 2, 9601KK Hoogezand
Emmen: Dwinger 11, 7823 VT Emmen (Yorneo)

Aanmelden

U kunt uw kind aanmelden:
Via het aanmeldformulier
Telefonisch: 050-2800088