Ervaringen van ouders

Hieronder vindt u een aantal ervaringen van ouders.
Wilt u zelf reageren, vult u dan het formulier in.

Ervaringen

Lennart is via de kinderneuroloog en de huisarts naar jou doorverwezen i.v.m. hoofdpijnklachten. N.a.v. een vraaggesprek en onderzoek kwam jij tot de conclusie dat Lennart spierspanninghoofdpijn heeft. Je hebt Lennart ontspanningsoefeningen aangeleerd. Oefeningen om in slaap te komen en oefeningen die hij overdag moet doen om de spieren los te houden en daarnaast nog ademhalingsoefeningen. Door deze oefeningen lijkt Lennart zijn hoofdpijnklachten vrij goed onder controle te hebben.

Maar jij keek gelukkig verder dan alleen jouw eigen vakgebied. Zo had jij snel boven water dat Lennart, naast hoofdpijn, o.a. problemen heeft om in slaap te komen en om zich te concentreren op school. Door jouw gesprekjes met Lennart en de vele verhalen die hij jou vertelde, kwam jij tot het vermoeden dat Lennart wel eens ADD zou kunnen hebben en dat dit de oorzaak is waardoor hij met name op school zijn hoofdpijn opbouwt wat vervolgens resulteerde in vele hoofdpijnklachten aan het einde van de middag.
We zijn boeken gaan lezen over ADD en herkennen hierin inderdaad veel van het gedrag van Lennart. We hebben daarom hulp ingeschakeld en Lennart aangemeld bij Molendrift. Helaas is er een wachtlijst maar we verwachten veel van de begeleiding van deze organisatie.
Wel hebben we op school al het één en ander in werking kunnen zetten.
Jij hebt contact opgenomen met de juf van Lennart om uit te leggen wat er vermoedelijk met Lennart aan de hand is en aangegeven welke problemen Lennart daardoor ervaart en vervolgens hebben we in overleg met de Intern begeleider van de school van Lennart afspraken gemaakt om Lennart te helpen bij zijn concentratieproblemen.
Het is nog te vroeg om te kunnen beoordelen of de afspraken op school vruchten zullen gaan afwerpen, maar ook hier verwachten we veel van.

We willen jou graag heel hartelijk bedanken voor de begeleiding van Lennart. Lennart kwam bij jou voor fysiotherapie maar we realiseren ons heel goed dat jij veel meer voor hem hebt gedaan dan alleen fysiotherapie voor zijn hoofdpijnklachten. Je hebt echt gevoel voor omgang met kinderen, je luisterde goed naar Lennart en toonde oprecht belangstelling voor alles wat hij je vertelde. Daardoor heb je binnen korte tijd het vertrouwen van Lennart weten te winnen waardoor hij jou steeds meer ging vertellen: van zijn verhalen over avonturen met vriendjes tot zijn problemen met de juf op school. Op deze manier heb je een goed beeld van Lennart gekregen en ons op het spoor van ADD gezet. We denken dat je heel belangrijk bent geweest voor het verdere verloop van het leven van Lennart. We hadden ons geen betere fysiotherapeut voor Lennart kunnen wensen. Nogmaals onze hartelijke dank!

Met vriendelijke groet,

Jan en Audrey Venhuizen

Onze dochter, Nine, wordt in december 4 jaar. Wij vonden dat ze achterliep in de grof motorisch ontwikkeling (rennen, springen, klimmen etc). Daarom besloten we om weer contact op te nemen met de fysiotherapeut Marloes Meurs. Nine is 2,5 jaar geleden ook behandeld door Marloes Meurs en we waren er zeer tevreden over.
Nu konden we er weer meteen terecht. Nine heeft zooltjes gekregen, waardoor ze en stuk rechter loopt. En ze doet wekelijks oefeningen bij Marloes Meurs om haar wat sterker te maken voordat ze naar school gaat. Ook wordt ze begeleid bij het fietsen, wat Nine nog veel kracht kost. Je ziet dat Nine groeit, sterker wordt en meer zelfvertrouwen krijgt. Al met al zijn we weer heel tevreden over Marloes Meurs! Bedankt!

Marike

Johannes, 15 jaar met downsymdroom krijgt nu voor de tweede keer looptraining vanwege heupdysplasie. Hij loopt nl een beetje scheef, heeft soms pijn aan zijn been en zijn conditie was ook achteruitgegaan. De training die hij van Annemarie krijgt werkt heel goed, ik zie hem sterker worden en vooruitgaan. Annemarie weet hem goed te motiveren ( want dat is nogal eens probleem bij hem) en al zegt hij van niet, toch heb ik de indruk dat hij deze trainingen leuk vindt - helemaal nadat Annemarie er muziek bij opzette waar hij van houdt. Johannes werkt vooral gewillig mee wanneer er een relatie met de behandelaar wordt opgebouwd en dat is goed gelukt; ik ben daar blij mee.

Na bijna 2 jaar zwemles werden wij door de zwemonderwijzer van onze zoon aangesproken om hem te laten testen op zijn motoriek.
Het was voor Thijmen erg moeilijk om de borst en rugcrawl uit te oefenen, hij kreeg zijn armen niet goed rond en daarbij ook nog trappelen met de benen was erg moeilijk.
Thijmen had erg veel moeite met het uitvoeren van zogenaamde dubbeltaken.

Aangezien wij al ervaringen hadden met kinderfysiotherapie Meurs voor onze andere zoon besloot ik contact met hun op te nemen.
Wij konden al snel met fysiotherapie beginnen en Thijmen maakte week na week een enorme vooruitgang.

Annemarie deed allerlei oefeningen op een hele speelse manier met Thijmen waardoor hij met veel plezier naar fysiotherapie toe ging, Thijmen was zelfs een beetje teleurgesteld toen Annemarie zei dat het zo goed ging dat hij pas over een paar weken terug hoefde te komen.
Binnen enkele maanden mocht hij een groepje door en nog belangrijker hij kreeg weer plezier in zwemles.

Ook heeft Annemarie naar zijn houding gekeken en zag dat Thijmen behoorlijk scheef staat waarschijnlijk door een beenlengteverschil, hiervoor hebben wij inmiddels een afspraak in het ziekenhuis.

Nu enkele weken na het afsluiten van de fysiotherapie zit Thijmen in het laatste groepje en met een beetje geluk zwemt hij nog voor de zomervakantie af voor diploma A.

Toen mijn zoon anderhalf was kon hij nog niet zitten, staan of lopen. Hij rolde met een rot gang door het hele huis. Kinderfysiotherapie meurs heeft toen aan huis hulp geboden en in onze eigen veiligheid met ons eigen speelgoed tips en truuks gegeven om hem te helpen. En met succes!

Toen hij bijna 5 was liep hij helaas toch nog wat achter op zijn klasgenoten. Vooral met knippen en grof motorische vaardigheden. Elke week komen we nu in de praktijk en daar leert hij van alles. Er wordt heel goed op hem en zijn interesses ingespeeld en hij vindt het erg leuk!

Zijn jongere zusje is jaloers. ...Hij is met sprongen vooruit gegaan. Bedankt!!

Hanneke, moeder van Tim

Wij kwamen terecht bij fysiotherapie Meurs toen onze dochter ongeveer vier maanden was. Ze had een opvallend flexibele nek, waardoor bijvoorbeeld liggen op haar buik erg moeilijk was. Gaandeweg bleek tevens dat ze versneld groeide.

Annemarie nam snel na onze aanvraag contact met ons op en kwam diezelfde week nog langs. We leerden spelenderwijs oefenen met onze dochter, met zichtbaar resultaat! Onze dochter vond de fysiotherapie altijd leuk. Het feit dat het bij ons thuis kon, hebben wij als heel prettig ervaren.

In de onzekere maanden die volgden, is Annemarie een grote steun geweest. We konden altijd terecht met vragen en alles werd ons duidelijk uitgelegd.

Inmiddels is de fysiotherapie beëindigd, maar we maken nog veel gebruik van de tips en adviezen die we hebben gekregen. Mochten we in de toekomst nog fysiotherapie nodig hebben, dan nemen we zeker contact op.

Namens ons allemaal, bedankt!

We werden doorverwezen naar Kinderfysiotherapie Meurs door het consultatiebureau omdat mijn dochter Nine van 14 maanden nog niet stond.

We hoorden voor het eerst dat het mogelijk was dat de fysio bij ons thuis kon komen. Geweldig natuurlijk! Marloes Meurs kwam 1x in de week langs. Nine was eenkennig en moest even wennen, maar vond het al snel erg leuk. Voor haar was het heel fijn dat het bij haar thuis was en met haar eigen speelgoed. Ze heeft sindsdien een snelle ontwikkeling gemaakt.

Wij leerden hoe we met haar konden oefenen, om haar te stimuleren te gaan (op)staan, lopen etc. Daarnaast was het ook erg fijn dat we iemand hadden die Nine leerde kennen, mee kon denken over evt. vervolgstappen en waarmee we onze zorgen konden delen. Nine (nu 18mnd) kan inmiddels nu staan en aan 2 handen lopen, maar zakt nog door haar voetjes en knietje.

Daarom krijgt ze 2x in de week fysiotherapie en zijn we doorverwezen naar de kinderarts. We zijn erg tevreden over de fysiotherapie van kinderfysiotherapie Meurs!

We hebben Kinderfysiotherapie Meurs ingeschakeld, omdat onze zoon van 15 maanden een afwijkende motorische ontwikkeling liet zien (geen rotaties in de romp, waardoor niet rollen, niet gaan zitten/staan/langslopen, maar wel bilschuiven).

Marloes zocht op een rustige en speelse manier contact met onze zoon, waardoor hij haar al snel vertrouwde en Marloes tijdens het spelen met hem doelgericht aan de gang kon.

Bij iedere afspraak zagen wij een sprongetje in de motorische ontwikkeling van onze zoon en al na drie maanden liep onze zoon zelfstandig. Onze zoon had plezier aan de fysiotherapie en was zichtbaar trots op de 'stapjes' die hij maakte en wij als ouders uiteraard ook!

We zijn erg tevreden over de behandelingen en erg blij dat we Kinderfysiotherapie Meurs voor onze zoon hebben ingeschakeld.
Dhr. en mevr. Smit

We willen je dit nieuwtje niet onthouden: de eerste losse stapjes van Silvijn zijn een feit! Met een enorm trotse blik heeft hij vandaag verschillende keren laten zien dat hij toch echt zelf zo'n 3 a 5 stapjes kan doen!

En gisteren heeft hij al laten zien dat hij - zonder hulp van een tafeltje oid - zelf kan gaan staan.

Wij natuurlijk ook helemaal trots!

We zullen je op de hoogte houden over het verdere verloop, maar we hebben er alle vertrouwen in.

Nogmaals erg bedankt voor je hulp en begeleiding!